söndag 8 januari 2012

Delning och behörigheter

De flesta vill förmodligen att så många som möjligt ska kunna hitta och läsa den webbplats som man skapar med Google Sites. Men det finns möjligheter att begränsa åtkomsten. När du klickat på "Mer" / "Delning och behörigheter" så visas den här bilden:


Du kan alltså ge en annan person behörighet att redigera din webbplats. Google Sites är på det sättet ett utmärkt verktyg för samarbete i uppbyggandet av en webbplats. Om du klickar på "Ändra". så visas den här bilden:


Det normala är att man väljer alternativet "Publicera på webben" eftersom de flesta vill att så många som möjligt ska kunna hitta och läsa det som står på webbplatsen. De andra två alternativen är lämpliga om man vänder sig till en besgränsad grupp. Om det är viktigt att bara de personer man själv vill ska kunna läsa det som finns på webbplatsen så väljer man "Privat". Men de måste då logga in med ett Gmail- eller Google-konto. "Alla med länken" är ett mellanalternativ. Inga andra än de som fått länken till webbplatsen kan hitta den.´